Θεατρική Παράσταση στις 19 Ιουνίου

Το εφηβικό τμήμα της “Θεατρικής Μηχανής” παρουσιάζει τους “Μονόλογους από την Γάζα” την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, ώρα 20:30.

 

Το Εφηβικό Τμήμα της Θεατρικής Μηχανής παρουσιάζει το συλλογικό έργο: «Μονόλογοι απ’ τη Γάζα». “….τα όνειρα, η ασφάλεια, η ελπίδα και το μέλλον είναι λέξεις που χάνουν το νόημά τους σε μια πόλη που σκοτώνει και το παραμικρό όνειρο…”(Άνας μαθητής 15 χρονών, από τη Γάζα). “…θα ήθελα να ζω σε μια δημοκρατική κοινωνία, με νόμους, με ειρήνη και με είκοσι κινηματογράφους, για να πηγαίνω να βλέπω ταινίες, να πετάω με τη φαντασία …μου και να ονειρεύομαι…” (Ραουάντ μαθήτρια 13 χρονών, από τη Γάζα).
Από τον Νοέμβριο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010, με τη βοήθεια ενός θεατροπαιδαγωγού και ενός ψυχολόγου, νέοι και νέες 13-17 ετών στη Γάζα της Παλαιστίνης επεξεργάστηκαν και κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τις ελπίδες, τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή και τον πόλεμο τον Δεκέμβριο του 2008. Η προσέγγιση έγινε με τη βοήθεια τεχνικών του Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Αουγκούστο Μποάλ, της Δραματοθεραπείας και των Αφηγήσεων-Παραμυθιών.Η παρουσίαση των μονολόγων θα γίνει από μαθητές, νέους ηθοποιούς της Θεατρικής Μηχανής. Η εκδήλωση ετοιμάστηκε με πολλή αγάπη, εθελοντική προσφορά και εργασία.

Θεατρική Παράσταση στις 19 Ιουνίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *