Δυναμικό παρόν, Ξεκάθαρο μήνυμα

>

191020111351Οι Καβαλιώτες έδωσαν δυναμικό παρόν και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και τρόικα. Φωνή λαού… Οργή Θεού…

Σήμερα στην Καβάλα (19/10) πάνω από 5.500 κόσμος διαδήλωσε και φώναξε συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η αλήθεια είναι ότι από νωρίς το πρωί (λίγο πριν τις 10.30) ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην πλατεία Καπνεργάτη και φαινόταν πως η συμμετοχή θα ήταν ανέλπιστα μεγάλη σύμφωνα, πάντα, με τους αριθμούς συμμετεχόντων στις πρόσφατες συγκεντρώσεις. Διαψεύδοντας και τους πλέον αισιόδοξους οι χιλιάδες άνθρωποι, Καβαλιώτες και μη, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία
έστειλαν μήνυμα αγανάκτησης και οργής για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης που θα οδηγήσουν σε μισθούς πείνας και Κίνας, σε έναν εργασιακό μεσαίωνα και γενικότερα στην ανθρώπινη εξαθλίωση. Φώναξαν “ΟΧΙ”, λίγες μέρες πριν την εθνική μας επέτειο, στο ξεπούλημα της χώρας και του λαού.
Παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας είναι αισιόδοξο να βλέπεις τη νεολαία και, ιδιαίτερα, τη μαθητική νεολαία να αγωνίζεται στους δρόμους με το χαμόγελο στο πρόσωπο.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης, ο πρόεδρος ομοσπονδίας εμποροβιοτεχνών Καβάλας Αρσονιάδης Παναγιώτης, ο πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. Καβάλας Χατζηκωνσταντίνου Γιάννης, ο σύλλογος ανέργων Καβάλας, το δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων “Δικαίωμα”, ο πρόεδρος νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. νομού Καβάλας Μάκης Κρεμύδας, ο εκπρόσωπος της “πλατείας καπνεργάτη”, ο πρόεδρος των ταξί και ο πρόεδρος των φορτηγατζήδων Καβάλας. Συμμετοχή στην πορεία των φοιτητών του ΤΕΙ Καβάλας, των εργαζομένων του ΕΚΑΒ αλλά και πολλών μαθητών ιδιαίτερα του μουσικού σχολείου.
Να αναφέρω ότι πραγματοποιήθηκε κατάληψη του εργατικού κέντρου Καβάλας που συνεχίζεται μέχρι και τώρα ενώ λίγο πριν η πορεία καταλήξει στην πλατεία Καπνεργάτη κάποιοι συμμετέχοντες αφισοκόλλησαν κηδειόχαρτα στις πόρτες των γραφείων των βουλευτών του Πασοκ Καβάλας(Τιμοσίδη και Παπουτσή).
Η παρουσία της αστυνομίας διακριτική και χωρίς να χρειαστεί να επέμβει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση αφού αν και πολυπληθής η πορεία ήταν ειρηνική χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Το ραντεβού, μετά από απόφαση μεταξύ των φορέων, ανανεώθηκε για αύριο το απόγευμα στις 6 στην πλατεία Καπνεργάτη ενώ το πρωί στις 10 θα πραγματοποιηθεί κατάληψη στο Δοικητήριο(πρώην Νομαρχία) Καβάλας.
Ο αγώνας συνεχίζεται στους δρόμους, στις πλατείες, στους εργασιακούς χώρους και ΠΑΝΤΟΥ.

Photos

Συγγραφέας: Σωτήρης Σωτηριάδης… | 19 Οκτωβρίου 2011
ΑΠΟ  http://www.kavalacity.net


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *