Ανοικτή Επιστολή των Αγανακτισμένων Πολιτών της Πιερίας προς τον Νομικό Κόσμο της Χώρας

Παρακαλούμε προωθείστε την επιστολή μας  !!!
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Αγανακτισμένοι Πολίτες της Πιερίας

 

“Ανοικτή Επιστολή των Αγανακτισμένων Πολιτών της Πιερίας προς τον Νομικό Κόσμο της Χώρας

Οι Αγανακτισμένοι της Πιερίας καλούν τον Νομικό κόσμο της Χώρας και τους Πολίτες να αντιδράσουν με ποινικές και αστικές διώξεις σε βάρος όσων δημιούργησαν ζημιά 1.100.000.000 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και παρέδωσαν την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ στην Γερμανική Deutsche Telekom έναντι πινακίου φακής.

Κατερίνη 16/6/2011

Ανοικτή Επιστολή των Αγανακτισμένων της Πιερίας (Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνη )

Προς τον Νομικό Κόσμο της Χώρας

Απευθυνόμαστε σήμερα στον Νομικό Κόσμο της Ελλάδας :

– Καθηγητές της Νομικής Επιστήμης

– Δικηγορικούς Συλλόγους

– Μεμονωμένους Δικηγόρους

με την λογική ότι : η εξειδικευμένη γνώση που απέκτησαν μέσα από τις κοινωνικές διαδικασίες της εκπαίδευσης δεν αποτελεί μόνο προνόμιο τους για επαγγελματική εξέλιξη αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση τους για να ανταποδώσουν στην κοινωνία μας και ειδικά στις συνθήκες της σημερινής κρίσης ,τις εφαρμογές της γνώσης τους προς όφελος της πλειοψηφίας των πολιτών.

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας και με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στις 12/6/2011 σελ.46 και 47 με τον τίτλο « Ξεπουλήθηκε “μπιρ παρά” το 10% του ΟΤΕ στους Γερμανούς » αλλά και φυσικά όσα έχουν ακουστεί και με δημόσιο λόγο για την υπόθεση της ενεργοποίησης από μέρους του Ελληνικού Δημοσίου της ρήτρας για την εξαγορά του 10% του ΟΤΕ από την Γερμανική εταιρία Deutsche Telekom. Σύμφωνα με το δημοσίευμα με πρωτοβουλία του Ελληνικού Δημοσίου ενεργοποιήθηκε η ρήτρα που περιλαμβανόταν στην συμφωνία του 2008 για την πώληση 49.000.000 μετοχών που αντιστοιχούν στο 10% των μετοχών του ΟΤΕ σε τιμή προσαυξημένη κατά 15 % από τον μέσο όρο των 20 τελευταίων τιμών της μετοχής πριν την ενεργοποίηση . Σύμφωνα με αυτά και με τον χρόνο που επέλεξε το Υπουργείο Οικονομικών να ενεργοποιήσει την ρήτρα αυτής της συμφωνίας η τιμή αγοράς για την Γερμανική εταιρία κυμάνθηκε γύρω στα 8 ευρώ ανά μετοχή ενώ το σύνολο των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από αυτή την πώληση θα κυμανθεί γύρω στα 400.000.000 ευρώ. Όμως η τιμή αυτή είναι κάτω και από το μισό του μέσου όρου όλων των μέχρι τώρα πωλήσεων μετοχών του ΟΤΕ.

Ενδεικτικές τιμές είναι :

-η τιμή 11,73 ευρώ /μετοχή το 1996 με την οποία πρωτοεισήχθηκε ο ΟΤΕ στο Ελληνικό Χρηματιστήριο ,

-η τιμή των 29,75 ευρώ /μετοχή για την πώληση του 3% του ΟΤΕ το 2008

-και 27,50 ευρώ /μετοχή για την πώληση του 5% του ΟΤΕ το 2009 .

Κατά συνέπεια και με τους μετριότερους υπολογισμούς η επιλογή να πουληθούν τώρα οι 49.000.000 μετοχές ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο κατά 1.000.000.000 ευρώ . Κατά την κοινή λογική αυτό αποτελεί καραμπινάτη ΑΠΙΣΤΙΑ κατά των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου που ενέχει ποινικές και αστικές ευθύνες σε όσους έπραξαν με αυτό τον τρόπο. Ακόμη με δεδομένο ότι τον προηγούμενο μήνα από την ενεργοποίηση δημοσιεύθηκαν στον ελληνικό τύπο σειρά « έγκυρων πληροφοριών» για την βούληση του Ελληνικού Δημοσίου να ενεργοποιήσει την ρήτρα της πώλησης του 10% στην Γερμανική εταιρία και με δεδομένο την περίεργη διακύμανσης της μετοχής του ΟΤΕ τον τελευταίο μήνα η οποία κατέληξε από 8,1 ευρώ στις 6 /4/2011 στα 7,4 ευρώ στις 6/5/2011 για να καταλήξει στις 6/6/2011 στα 6,89 ευρώ /μετοχή. Εύλογα λοιπόν μπορεί κανείς να υποθέσει ότι έγινε χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών για την μετοχή με αποτέλεσμα η χειραγώγηση της στο χρηματιστήριο είχε συνέπεια την πώληση των 49.000.000 μετοχών κατά 2 ευρώ φθηνότερα δηλαδή άλλη μια επιπρόσθετη ζημιά 100.000.000 ευρώ περίπου για το Ελληνικό Δημόσιο . Ακόμη το πιο εξωφρενικό της πώλησης αυτής είναι ότι μετατρέπει την πλειοψηφία του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ σε μειοψηφία και ουσιαστικά παραδίδει το Διοικητικό Συμβούλιο το ΟΤΕ στην Deutsche Telekom .

– Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε στο “μπιρ μπαρά” ξεπούλημα του Ελληνικού Δημόσιου Πλούτου – Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να πάψει τώρα η ατιμωρησία των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που με τις υπογραφές τους ζημιώνουν με τέτοια αστρονομικά ποσά την χώρα μας και τον λαό της

– Και επειδή η ιστορική εμπειρία έχει αποδείξει ότι η κομματοκρατία μέσω της συνενοχής αρνείται να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο και να διερευνήσει αυτά που καταγγέλλουμε και τα οποία είναι πλέον ευρέος γνωστά

ΖΗΤΟΥΜΕ από τον Νομικό Κόσμο της Ελλάδας να αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και να αναδείξει με μηνυτήριες αναφορές τις ποινικές και αστικές ευθύνες που απορρέουν από τις παραπάνω ενέργειες

ΖΗΤΟΥΜΕ ακόμη από τους Αγανακτισμένους Πολίτες της Πλατείας όλης της Ελλάδας να υιοθετήσουν το ψήφισμα αυτό και την προτροπή για νομική δράση και να ενώσουν την φωνή τους μαζί μας για την ενεργοποίηση του Νομικού Κόσμου της Χώρας μας.

Πιστεύουμε ότι κανένας Έλληνας Πολίτης πλέον δεν μπορεί να μένει απαθής απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις για το ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου της Χώρας μας και επιπροσθέτως πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης που μας έχει μείνει είναι η καταφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

YΣ. Γίνεται λόγος για δικαιολόγηση των παραπάνω ενεργειών εκ μέρους του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με τον όρο « αντίτιμο Μέρκελ » υπονοώντας ότι η πώληση του 10% του ΟΤΕ στους Γερμανούς αποτελεί ένα από τα δώρα στην Κα Μέρκελ προκειμένου να συναινέσει στην συνέχιση της δανειοδότησης της Χώρας μας . Σε αυτούς τους Κυρίους έχουμε να πούμε ότι η εποχή της υποτέλειας , η εποχή της αποστολής των παρθένων στον Μινώταυρο και η εποχή των ανθρωποθυσιών προς εξευμενισμό του ισχυρού έχει παρέλθει .”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *