Ενημέρωση – Παρακευή 17/6/2011

 

Πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα πορεία στους δρόμους της πόλης. Η πορεία ακολούθησε μια ασυνήθιστη διαδρομή, αφού πέρασε μέσα από τους πεζόδρομους όπου βρίσκονται οι καφετέριες της πόλης καλώντας τον κόσμο που ήταν εκεί να έλθει στην πλατεία. Μετά την ολοκλήρωση της, έγινε συνέλευση στην πλατεία που κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

 

    • Παρουσία μελών της συνέλευσης στη συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων του νομού που θα γίνει το Σάββατο 18/6 στο δασάκι της Παναγούδας. Θα διανεμηθούν φυλλάδια της συνέλευσης και θα γίνει πρόταση στους συλλόγους να συμμετάσχουν, όπως μπορούν και αυτοί στην προσπάθεια μας.

    • Να γίνουν ειρηνικές-συμβολικές καταλήψεις σε γραφεία βουλευτών και γενικότερα να προχωρήσουμε σε δράσεις εκτός της πλατείας.

    • Να αποστείλουμε στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, τα εξώδικα που έχουν συντάξει άλλες πόλεις για τους βουλευτές τους, έτσι ώστε να συνταχθεί με βάση αυτά, ένα εξώδικο που θα απευθύνεται στους βουλευτές του νομού.

    • Την Κυριακή 19/6 μετά το θεατρικό που θα γίνει στην πλατεία, να ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

      Επίσης έγινα και άλλες προτάσεις οι οποίες θα τεθούν προς έγκριση σε επόμενες συνελεύσεις. Αυτές ήταν οι εξής:

       

      • Να βρούμε νέες και πρωτότυπες μορφές πάλης. Να εστιάσουμε στη δημιουργία δικών μας κοινωνικών δομών, που θα δώσουν στην άμεση δημοκρατία ουσιαστικό νόημα και θα συμβάλλουν στην αυτοδιακυβέρνηση και στο μαρασμό των εξαρτήσεων από το κράτος
      • Πρέπει να δώσουμε προσοχή στα συνθήματα μας, ιδιαίτερα κατά την παρουσία μας σε χώρους έξω από την πλατεία. Τα συνθήματα μας, δεν πρέπει να προσβάλλουν και να σέβονται την ατομικότητα των υπολοίπων.
      • Να απευθυνθούμε σε συλλογικότητες και κοινωνικούς φορείς της πόλης, ωστε να συνδράμουν και αυτοί την προσπάθεια μας.
      • Να μπει λεωφορείο της συνέλευσης για την Αθήνα, για να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 27-28 Ιουνίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *