Ενημέρωση – Πέμπτη 2/6/2011

Έγινε και σήμερα η συνέλευση στην πλ.Καπνεργάτη. Κατά τη διάρκεια της, έγινε παρέμβαση από εργαζομένους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος της διαδικασίας και για πρώτη φορά, καταλήξαμε σε ψηφίσματα για προτάσεις που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες ,που δίνουν νέα ώθηση στο κίνημα καθώς περνάει σε μια νέα φάση δράσης. Πολλοί από τους συμμετέχοντες πήραν το μικρόφωνο και συνοπτικά ακούστηκαν τα εξής:

    • Προτάθηκε να γίνει άνοιγμα στην κοινωνία της πόλης, με τις συγκεντρώσεις να γίνονται κάθε μέρα σε μια διαφορετική συνοικία.
    • Ένας από τους ομιλητές, που κατέθεσε και πρόταση για ψήφισμα το οποίο θα ανέβει στο site σύντομα, εστίασε στις διαφορές ανάμεσα στην άμεση δημοκρατία που εμφανίστηκε στην αρχαία Αθήνα και την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία που προέκυψε από την Γαλλική Επανάσταση του 1789, επισημαίνοντας πως στην πρώτη περίπτωση υπάρχει διάχυση της εξουσίας, ενώ στη δεύτερη είναι διάχυτα ο εξαναγκασμός και η χειραγώγηση μέσω του θεσμού του κράτους.
    • Σε συνεννόηση με τις άλλες συνελεύσεις των πλατειών, να προχωρήσουμε σε συλλογή υπογραφών για το μνημόνιο και για την επιτροπή λογιστικού ελέγχου.
    • Προτάθηκε από κάποιους ομιλητές να σταματήσουμε να αυτοαποκαλούμαστε κίνημα “αγανακτισμένων”,αλλά “’Άμεση Δημοκρατία Τώρα” ή “Κίνημα των Πλατειών”.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την έγκριση των παρακάτω ψηφισμάτων:

      1. Να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας με θεματικές το χρέος και εργασία – ανεργία.οι οποίες θα είναι σε επαφή με τις αντίστοιχες ομάδες στις άλλες πλατείες της χώρας.
      2. Να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που θα αναλάβει να γυρίσει στις γειτονιές της πόλης, για να ενημερώσει τον κόσμο για τα συμβαίνοντα στην πλατεία, όπως επίσης και ομάδες εργασίας με αντικείμενο την καθαριότητα, την τεχνική υποστήριξη των εκδηλώσεων και την διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
      3. Καθημερινή προβολή ντοκιμαντέρ, ομιλιών και συνεντεύξεων στην πλατεία Καπνεργάτη.
      4. Δημιουργία ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με το ανταλλακτικό εμπόριο.
      5. Δημιουργία ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με τη οργάνωση συλλογικής κουζίνας.
      6. Δημιουργία ομάδας με σκοπό να έρθει σε επαφή με συλλόγους και φορείς της πόλης, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη διάδοση του κινήματος και στην υποστήριξη των εκδηλώσεων μας.
      7. Δημιουργία ομάδας με θεματική την παιδεία.

 

Ενημέρωση – Πέμπτη 2/6/2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *